Jannike och Jens gästar Skelitt

Två författare, aktuella med var sin bok, möts i ett framträdande där den gemensamma utgångspunkten är frågor kring människans plats på jorden och i historien.

Till minnet av Lajka, 2024, är Jannike Lundgrens andra roman. Den skildrar huvudpersonen Ellens arbete på hemtjänsten någonstans i Västerbotten och de människor och öden hon möter där, i olika skeden av livet. På ett annat plan handlar den om relationen mellan människa och djur och vår ställning på och inställning till planeten. Den utspelar sig mellan liv och död, stort och smått och allt som ryms däremellan.

Luften som kunde tala, 2024, är ett lyrikverk av Jens Unosson, en slags civilisationskritiks-långdikt, som å ena sidan handlar om dagarna på en liten gård, människorna, djuren och träden som levt på den genom århundradena, å andra sidan tar sig an livet och döden ur en lätt esoterisk synvinkel.

Gemensamt för båda verken är att de är fast förankrade i västerbottnisk glesbygd och behandlar teman som i stort är identiska: civilisationskritik, natur kontra kultur, djurrätt, m.m.

Välkommen!

Var, När & Hur?

Lördag 19 oktober kl 14.00-15.00
Plats: Sara kulturhus, Scen 4
Medverkande:
Jannike Lundgren & Jens Unosson
Längd: ca 60 min
Fri entré men anmälan krävs.
Anmälan från 11 september till: https://naturentalar.confetti.events/
Arrangör: Stadsbiblioteket Skellefteå
En del av Berättarfestivalen 2024